Není nic jednoduššího než si na zahradě vysadit ořešák. Ale je třeba si to opravdu dobře promyslet, ořešák se totiž může dožít až 150 let, a je to opravdu velice vzrůstný strom s mohutnými kořeny, takže se hodí jen do velké zahrady. Plody jsou peckovice se zeleným oplodím, uvnitř je jádro různé velikosti a tvaru, ukryté ve skořápce. A právě podle tloušťky skořápky se ořechy dělí na kamenáče, křapáče, papírky a polopapírky. Kamenáč, jak název napovídá, má velice silnou skořápku, malé jádro a špatně se louská. Ořechy křapáče jsou veliké, skořápka je polotvrdá, hluboce rýhovaná, ale jádro často bývá malé. Ovšem výborně se hodí na výrobu ořechovky. Papírky, někdy nazývané papíráky, jsou celkově menší, ale jádra mají vynikající chuť. Ovšem nevýhodou je velice tenká skořápka, která se lehce naruší. Takže asi nejlepší je polopapírek – dobře se louská, přepravuje i skladuje a jádra jsou velice chutná.